Sunday, July 17, 2011

 

galweg stent

Op Maandag 11 juli kreeg ik vrij plotseling koorts. Ik wist dat ik dan direct contact op moet nemen met de maagdarm-specialist van het Radboud ziekenhuis. Ik werd gevraagd direct naar Nijmegen te komen.

Meestal wijst koorts er op dat er iets fout is met de stent die in de galgang is geschoven. Eerst werd onderzocht of wellicht iets anders de koorts zou kunnen veroorzaken, zoals een longontsteking of iets van dien aard. Er werd voor dinsdag een echo gepland om meer te weten te komen. Maar het werd steeds duidelijker dat er iets met de stent fout was. Daarom ging ik donderdag voor een ERCP onderzoek. Bij ERCP onderzoek wordt via een flexibele slang door slokdarm, maag en dunne darm naar de stent gekeken. het bleek dat het buisje verstopt was en dus geen gal naar de darm kon stromen. De stent werd verwijderd en na overleg werd een nieuwe metalen stent geplaatst. de metalen stents zijn duurzamer en verstoppen veel minder dan die van kunststof. Een nadeel is dat ze eenmaal geplaatst niet meer kunnen verwijderd worden. Ik ben nog tot zaterdag gebleven voor controle van de koorts enzovoort.

Nu ben ik weer thuis maar na een week in bed verlies je snel aan conditie.

Ik hoop dat ik weer snel de oude wordt al realiseer ik mezelf dat je nooit de oude wordt, maar misschien toch iets wat er op lijkt.


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?