Sunday, January 04, 2009

 

INTEGREREN

Gay Pride in Sao Paulo



Enkele maanden geleden werd tijdens een TV uitzending aan allochtone kooplui op de markt in den Haag gevraagd wat ze onder integratie verstonden.

Er was een Turkse koopman die vond dat iemand die goed geïntegreerd was zo weinig mogelijk opviel.

Tijdens de ongeveer twee miljoen jaren dat de mens jager verzamelaar was beloofde een groep, die opviel en in zijn territorium binnenviel, niet veel goeds. Het eigen territorium was nodig om in het onderhoud te voorzien. De agressiefste groep zal vaak overwonnen hebben en de groep met een andere identiteit hebben uitgeschakeld. Dat betekende dat de mannen werden geliquideerd en de vrouwen en kinderen als slaaf werden meegenomen. Groepsagressie werd een eigenschap die nuttig was voor de instant houding van de groep. Door natuurlijke selectie kwam dit gedragspatroon in het DNA terecht. Het discrimineren van groepen met een duidelijke andere identiteit is een verschijnsel dat men ook bij dieren overal kan waarnemen. Men kan in Noord Ierland beginnen en vandaar naar Zuid Afrika gaan en overal zal men dit gedrag ook bij de mens tegen komen.

Het discrimineren van groepen met een eigen identiteit is evenals verstandskiezen en een blinde darm een relict geworden dat we uit een ver verleden nog steeds bij ons dragen.

Als homoseksuelen niet opvallen, zullen ze door niemand gediscrimineerd worden. Gaan ze tijdens de Gay pride opvallend door Amsterdam dan geven ze zichzelf een eigen identiteit.

.Een groep hetero's die half naakt en obscene bewegingen makend op boten door Amsterdam zou varen zou hetzelfde ethologisch effect hebben.

Uit een peiling van Maurice de hond ( NRC 4-8-08) bleek dat ongeveer de helft van de ondervraagden de goed bedoelde deelname van minister Plasterk en burgemeester Job Cohen van Amsterdam aan de gay pride afkeurden. Op de vraag of de minister president deel had moeten nemen antwoordde 79 % van de ChristenUnie en 73 % van het CDA deelnemers negatief.

Het deelnemen aan een dergelijke organisatie versterkt de eigen identiteit van de groep en bevordert daarmee haar discriminatie.




Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?