Wednesday, September 17, 2008

 

global warming 2

Volgens de klimaatportaal, een wetenschappelijke nieuws- en kennis-site over het klimaat, is de Swindle een poging om onder andere met vervalst wetenschappelijk materiaal de antropogene (door de mens veroorzaakt) broeikastheorie onderuit te halen. Klimaatportaal stelt dat de argumenten die de makers daarvoor gebruiken grotendeels zijn achterhaald en dat de vervalsingen die de makers gebruiken om toch hun punt te maken, door klimaatwetenschappers eenvoudig worden doorzien.
Ook wordt op het protest van professor Paul Reiter van Pasteur instituut uit Parijs gewezen. Deze professor in de medische parasitologie was het niet eens met de opvatting van het IPCC over malaria. Malaria is een ziekte die door de tsé tsé muggen (in het Nederlands tse stse vliegen genoemd) wordt overgedragen. Omdat bij het warmer worden van het klimaat de muggen ook hoger voorkomen heeft dat een negatief effect op de ziekte malaria. Op grotere hoogtes in Afrika zoals Ethiopië, Kenya, Rwanda en Burundi komen vaker malaria voor dan vroeger. Hetzelfde verschijnsel zien we in Nederland met blauwe tong ziekte bij herkauwers, die eerder niet in Nederland bekend was. De ziekte wordt veroorzaakt door een virus dat overgebracht wordt door zogenaamde knutten ( geslacht colicoïdes). Deze knutten komen nu door het warmere klimaat ook in meer Noordelijke streken zoals Nederland en Engeland voor.
Leishmaniasis is een protozoaire ziekt die ernstige huid aandoeningen en orgaan afwijkingen kan veroorzaken. De ziekte wordt overgebracht door bepaalde zandvliegjes, die tot voor kort alleen in de tropen en subtropen voorkwamen. Tegenwoordig komen deze zandvliegjes veel noordelijker voor en zijn al in de Belgische Ardennen geconstateerd.
Toch heeft een dergelijke kritiek, terecht of onterecht wel een voordeel. Het houdt onderzoekers en wetenschappers kritisch in hun publicaties, omdat men steeds de hete adem van dergelijke critici in de nek voelt. Bovendien vormen ze een welkom evenwicht tegen de vaak onredelijke milieu actie groepen.

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?