Friday, November 10, 2006

 

controle bezoek Radboud

Vandaag zijn we naar Nijmegen geweest voor controle.

Eerst naar de radiotherapie Dr. Schoonenbeek. Zij was benieuwd naar de bijverschijnselen van de bestraling. Die klachten, zijn nu enkele weken na de bestraling, praktisch verdwenen. De oorpijn en keelpijn zijn verdwenen, terwijl de smaak nog wel wat beter moet worden. Ze vond het zeer positief dat Hannie geen pijnstillers en paracetamol meer nodig heeft. Op onze vraag of we er nu zeker van konden zijn dat de plasmacytoomcellen zijn verdwenen kon ze bevestigend antwoorden. Het blijft echter belangrijk om in de toekomst een en ander goed te blijven controleren.

Vervolgens naar orthopedie. Dr Schreuder hebben we voor het laatst gezien toen de diagnose plasmacytoom gesteld was en we daarom naar het team van de Radboud gingen. Hij keek er van op dat Hannie er zo goed uitzag en hij zei: je ziet er nu heel anders uit dan het zielige hoopje ellende van de vorige keer. Je zult je kunnen herinneren dat Hannie toen enorme pijn in de hals had en haar hoofd niet kon bewegen.
Hij vond het goed dat Hannie weer wat in de tuin kan doen et cetera, maar hij wees er op dat ze zelf het beste kon voelen wat goed was en wat niet. Hij zei dat het niet zinvol was om nu een foto te maken, omdat eventuele kalk vorming in de hals wervels nog niet te zien is. Hij dacht wel dat het proces van herstel aan de gang was, en stelde voor om over twee maanden foto's te maken en dan te bekijken hoe ver het herstel eventueel gevorderd is.

Alles bij elkaar dus positief. Groeten van Hannie en Jan


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?