Wednesday, August 23, 2006

 

afdeling hematologie

Links: Een Cerviflex kunststof kraag




Vandaag zijn we naar het ziekenhuis St. Radboud in Nijmegen geweest naar de afdeling hematologie. We werden zeer vriendelijk ontvangen door de vrouwelijke arts Dr. Jacobs. Eerst een zeer uitgebreid intake gesprek waarin alles nog eens in finesses werd verteld over de halsproblemen en over allerlei andere zaken die met gezondheid te maken hebben. Daarna een algemeen onderzoek, waarbij alles beklopt en beluisterd werd. Alle reflexen gecontroleerd, bloedafname en een punctie van het borstbeen, waarbij beenmerg werd opgezogen, voor verder onderzoek. Daarna een elektrocardiogram. We kregen een fles mee om de urine van 24 uur te verzamelen.

Dokter Jacobs dacht, dat ze ons volgende week de uitslag kon geven. Ondertussen gaat ze een en ander regelen met de afdeling radiologie om met de bestraling te kunnen beginnen.

Daarna gingen we naar Dr. Schreuder van orthopedie, om te vragen of Hannie als ze thuis in de stoel zit een steunende halskraag van kunststofstof kan dragen. Het metalen staketsel dat ze tot nu toe draagt, is zo klemmend dat het heel onaangenaam is. Dr Schreuder ging met ons naar de instrumenten afdeling, waar Hannie een Cerviflex kunststof halskraag werd aangemeten. Als ze in de auto gaat of buiten even wil wandelen, moet ze echter van Dr. Schreuder het metalen raamwerk dragen.

Wij komen al vanaf 1980 in de Radboud en zijn er nog nooit iemand tegengekomen, die niet vriendelijk en behulpzaam was.

We wachten af en als we meer weten zet ik het op dit dagboek.


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?