Friday, March 31, 2006

 

bromfiets


klassieke bromfiets

Rechts: klassieke pastoor



Toen Grad uitgenodigd was, toen de bibliotheek is St. Anthonis geopend werd, vroeg de juffrouw, die het feest leidde aan Grad, of hij als oudste abonnee ook een woordje wilde zeggen.

Grad voldeed aan dat verzoek, maar had niet in de gaten wat precies de bedoeling was. Hij dacht dat hij een mop moest vertellen. Nadat hij zijn keel geschraapt had, vertelde hij dat een boeren jongen uit Oploo al lang op zoek was naar een meisje, maar dat dat steeds niet lukte. Daarom plaatste hij een advertentie in de Boxmeerse krant. Dat was meteen een succes en hij ging direct naar de pastoor om een en ander voor het trouwen af te spreken.

De pastoor vroeg hoe hij zo snel verkering gekregen had, omdat hij wist dat de jongen al lang op zoek was naar een vriendin. Hij zei dat hij met positief resultaat een advertentie in de Boxmeerse krant had gezet. De pastoor keek bedenkelijk en zei: Als dat maar niet verkeerd afloopt, want ik heb ook eens een advertentie in dat blad gezet voor een bromfiets. Maar ik heb er meer naast gelopen, dan ik er op heb gezeten.


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?