Friday, December 09, 2005

 
Melissa Holley uit Ridgeway





In dit dagboek van 1, 2 en 3 oktober werden enkele moderne methodes beschreven om verlammingen, die ontstaan zijn na laesies van het ruggenmerg bij proefdieren te herstellen.

Dr. Valentin Fulga, uit Israël was de eerste, die een poging bij de mens waagde.

Op 25 juni 2000 kreeg Melissa Holley (18) uit Ridgeway, Colorado, USA een zwaar ongeluk met haar auto. Zij verbrijzelde daarbij twee ruggenwervels. Ze was vanaf haar middel verlamd en door deskundige artsen werd aangenomen dat herstel onmogelijk was.

Haar vader kon het moeilijk accepteren en zocht op internet naar een oplossing. Hij ontdekte dat Dr. valentin Fuga, in Israël met ratten, met dwarsleasies geëxperimenteerd had en daarmee goede resultaten had bereikt. Ten einde raad vroeg hij aan Dr. Fuga om het met Melissa te proberen en omdat de verwondingen nog vers waren en hij met verse wonden bij ratten de beste resultaten had bereikt, stemde Dr. Fuga toe.

Melissa's vader leende 90,000 dollar en vertrok met zijn verlamde dochter naar Israël.

Dr. Fuga volgde de zelfde methode als hij bij proefdieren deed. Hij neemt bloed van de patiënt en kweekt met het bloed bepaalde witte bloedcellen, macrofagen genoemd, die gunstige invloed op genezings processen uitoefenen. ( zie dagboek 8 december voor een vergelijkbare methode van Dr. Fuga ) De macrofagen neemt hij uit stukjes huid van dezelfde patiënt en hij activeert ze met het donor bloed van dezelfde patiënt, zodat ze stofjes afscheiden die positief werken op het herstel van de zenuw banen. In zenuwweefsel zitten van nature zeer weinig macrofagen en door de gekweekte cellen op de plaats van de wond aan te brengen kan hij het genezingsproces beïnvloeden. Heel langzaam trad verbetering op en zij kan nu weer zwemmen en lopen, thuis in Ridgeway.


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?