Thursday, December 08, 2005

 

Links: Sailsman Bob Grinstead
Rechts: Dr. Valentin Fulga



Het World Economic Forum ( WEF ) is een onafhankelijke, non profit, organisatie, die sinds 1971 gevestigd is in Genève. Jaarlijks wordt door het WEF een lijst opgesteld van de meest visionaire organisaties op technisch gebied. Over het jaar 2006 zijn 36 “visionairy compagnies” geselecteerd.

Een ervan is Thera Vitae Ltd. een biotechnologisch institute, dat in Israël gevestigd is en waar Dr. Valentin Fulga (47) de scepter zwaait. Dr Fulga is een pionier op het gebied van stamcel onderzoek. Hij en zijn medewerkers zijn er in geslaagd uit het bloed van hart-patiënten stamcellen te kweken, die men tot de groep van zogenaamde adult stamcellen rekent en die zich, als ze in het hart worden geplaatst, kunnen ontwikkelen tot spier en bloedvat cellen. Tot nu toe zijn 60 patiënten behandeld met min of meer goed resultaat, afhankelijk van de medische situatie van de patiënten. Op de studiedagen van de American Heart Association werden de resultaten van het onderzoek op 17 november '05 in Dallas Texas vermeld. Het ging over patiënten die in aanmerking kwamen voor harttransplantatie of een andere ingrijpende hart-operaties. De patiënten gaan naar een ziekenhuis in Thailand, waar tegenwoordig zeer moderne “Top Notch “ instellingen op medisch gebied staan en waar niet zo zwaar getild wordt aan medisch ethische kwesties, die in Amerika steeds op de loer liggen. Er wordt daar 250 cc. bloed afgenomen, dat verstuurd wordt naar de laboratoria in Israël. Daar worden de adulte stamcellen, die zich in het bloed bevinden op een bepaalde wijze vermeerderd. Het zo ontstane product wordt Vescell genoemd en bestaat uit onrijpe adulte stamcellen ( angiogenic cell precursors). Na ongeveer één week kunnen enkele miljoenen van deze stamcellen naar Bangkok teruggestuurd worden. daar worden ze door hartchirurgen in het hart van de patiënt gebracht op de zelfde wijze als gebruikelijk is met dotteren. Alleen worden de stamcellen nu met behulp van angioplastiek in de bloedvat wand van de coronair vaten en het spierweefsel gespoten. De methode, die men toepast is in Amerika door de cardioloog Dr. Patel van de universiteit van Pittsburg ontwikkeld. Het grote voordeel van de methode is, dat het weefsel niet wordt afgestoten door het lichaam, omdat het afkomstig is van het eigen bloed en dus niet lichaams-vreemd is.

Bob Grinstead was een sailsman, die na 8 jaar pensioen in 1990, al 5 omleidingen (bypasses) aan zijn hart heeft gehad. In 1993 nogmaals 3 omleidingen en in totaal 11 stents ( stents zijn kleine holle buisjes, die in het bloedvat geplaatst worden). Hij is zeer tevreden na de behandeling in Bangkok.

Voor interviews met patiënten zoek op Google onder: Bob Grinstead- Calvin Miller.


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?