Wednesday, October 26, 2005

 
Was dè naaw

Links: Draai-molen (mallemeulen)

Rechts: grote wasmand
klik op draaimolen




De kinderen Nooymans woonden in de steek van Midden Brabant. Drie broers en één jongere zuster. Toen de zus getrouwd was verhuisde ze naar het dorp, maar bleef wel de was doen voor haar broers, die op de boerderij bleven. Toen een van de broers een mand vol was, naar zijn zus bracht, had hij er een briefje opgelegd met het opschrift: Volgende keer iets meer zeep. Toen de wasmand terug kwam had de zus er een briefje opgelegd met de mededeling: de volgend keer iets meer papier.

Toen ik eens met enkele boeren uit het Land van Cuijk naar een fokdag in Midden Brabant ging kwam een van de broers (Ties) naar ons toe. Bende nouw nog nie getrouwd, zei een van onze mannen tegen Ties. Och wa vèlt dè toch tegen zei Ties. Ene cameroad van men is getrawd, mar de soep sté kaauw op toffel, mar den auto is alted werm. En opmoaken alles, behalve het bed.

Ja, maar gij moet toch mar alleen naar bed en wij liggen lekker werm in bed achter de vrouw, zei een van onze mannen als tegenwerping. Was dè naaw zei Ties, ge kunt evvel wel kermis haawen, d'r hoeft persé ginne mallemeulen te stoan.


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?