Tuesday, September 20, 2005

 

Professor Dr. Frans Rutten

Rechts de artsengel Michaƫl die in 1961 in
Garandabal aan 4 meisjes zou verschenen zijn.



Een wonderlijk voorbeeld van geloven vinden we bij Professor Frans Rutten, die toevallig dezelfde achternaam draagt als de woordvoerder van de homeopathie hieronder beschreven. Hij was hoogleraar economie aan de universiteit van Rotterdam en adviseur van ministerpresident Lubbers. Ook minister Zalm is een leerling van hem. Van 1973 tot 1990 was hij secretaris generaal van het ministerie van economische zaken en oud voorzitter van de wetenschappelijke raad van het regeringsbeleid.

In 1997 meende hij dat de Heilige Geest extra aandacht aan hem besteedde en van dat moment af werd hij een streng fundamentalistisch katholiek. Hij bracht per dag enkele uren door in gebed om zijn band met God te verstevigen. Door allerlei geschriften van bepaalde mensen te bestuderen, waaronder de Italiaanse priester Don Gobbi, die ingevingen die Maria hem gaf, opschreef, wist hij met zekerheid te berekenen dat op 11 april 2002 om half negen 's avonds een groot wonder zou gebeuren in het Noord Spaanse stadje Garabandal. Het wonder dat in Fatima gebeurd was en waar de zon tijdens de verschijning van Maria om haar as begon te tollen zou er volgens de professor er niet mee kunnen wedijveren. Het wonder had te maken met de terugkomst van Christus op aarde. Op 11 April 2002 was Professor Rutten met ongeveer 200 meestal oudere zeer vrome katholieke Vlaamse en Nederlandse vrouwen op de door hem aangewezen plaats in Garabandal. Maar er gebeurde niets.

Is het nu erg vreemd dat bepaalde mensen in zulke absurde gegevens geloven? Als men jongens ziet die XTC gebruiken krijgen die vaak hallucinaties. Er hoeft in de hersenen maar weinig fout te gaan en men gelooft dat men vliegen kan. Als men vervolgens uit het raam springt komt men bedrogen uit. Ook cannabinoids kunnen hallucinaties veroorzaken en als men aanleg heeft voor schizofrenie wordt die bij canabis gebruikers eerder manifest. Ook bij schizofrene patiƫnten ziet men vaak waandenkbeelden en bekeringen tot bijvoorbeeld de Islam, maar ook tot fundamentalistisch Christendom zijn geen uitzondering. Nu hoeft het niet zo ver te komen, maar ook kleinen storingen bij overigens normale en zelfs zeer intelligente mensen kunnen dergelijke waandenkbeelden veroorzaken.


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?