Monday, August 01, 2005

 
Virus dringt in de cel en brengt het DNA in de kern. Dit verlaat de kern in de vorm van messenger RNA om als blauwdruk bij de synthese van de virale eiwitten te dienen. aan de celwand worden ze opgevangen door de T cel receptoren. ( zie figuur)




Thomas Schmitt en medewerkers konden embryonale stamcellen met adequate op elkaar volgende actieve stoffen (the right sequence of cues) differentiƫren tot T lymfocyten. Deze witte bloedcellen spelen een belangrijke rol in het immuniteits systeem. Normaal worden embryonale stamcellen in het beenmerg gedifferentieerd tot voorlopers (progenitors) van de bloedcellen. In de thymus ontwikkelen ze zich verder tot T cellen. In samenwerking met B lymphocyten worden antistoffen gevormd.

Virussen die die lichaamscellen binnendringen laten aan het oppervlak van die cellen bepaalde merkers achter, die door de T lymphocyten herkend worden. De onderzoekers besmetten immuundeficiƫnte muizen met bepaalde virussen en vervolgens met goed resultaat met de gekweekte T lymfocyten.

Thomas Schmitt et al. Nature Immunology 21 March 2004


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?