Sunday, July 31, 2005

 
president Bush en Bill Frist

Vrij onverwacht heeft senator ( majority leader ) Bill Frist, adviseur van George Bush zijn standpunt betreffende stamcel onderzoek op Vrijdag 19 juli gewijzigd. Hij stelde in de senaat voor om financiƫle steun van de overheid te geven aan verder "human embryonic stem cell" onderzoek. Hij werd hiervoor door Nancy Reagan geprezen. Zij heeft altijd in verband met de ziekte van Alzheimer van haar man gepleit voor stamcel onderzoek.
De vroegere hart-long specialist Frist verklaarde dat het niet zozeer een kwestie van geloof is maar veeleer van wetenschap.
Om gebruik te maken van multipotente menselijke stamcellen moeten embryo's (blastocysten) gebruikt worden en dat staat volgens Bush en andere conservatieve republikeinen op een lijn met abortus. Toch moeten embryo's die overblijven bij fertilisatie therapiƫn of als donor embryo's beschikbaar worden gesteld of worden ingevroren. Is die mogelijkheid er niet dan worden ze vernietigd.
De keuze vuilnisbak, of onderzoek om in de toekomst zieke mensen te helpen zou juist voor fundamentalistische Christenen niet moeilijk moeten zijn.
Volgens de laatste "polls"is tweederde van de Amerikaanse bevolking voor verder onderzoek op dit gebied.

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?